sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Ensimmäinen lomaviikko

Tässä lomailtu siis yksi viikko jo. Perjantaihin asti olis vielä aikaa lomailla. Kyllähän tässä ehtii vielä kaikkea tekemään lomalla. Alkuviikolla tuli niitä elokuvia katseltua jonkun verran. Nyt voisinkin pistää muutaman arvostelun, mistä kirjoitin viimeksi. Eli aloitetaan ensimmäisestä elokuvasta, mitä katsoin:

Apua, olen kala (Help I'm fish)

Alku ei ollut mielestäni kovin mielenkiintoinen. Kyseessä on animaatio, joka on tehty yhteistyönä Saksan, Tanskan ja Irlannin välisenä. Elokuvan valmistusvuosi on 2000.  Ei siis mikään uusi animaatio.

Elokuvan juoni on vähän kömpelö yritys matkia disney elokuvien juonia. Elokuvassa päähenkilöt ovat Kai, Stellan sekä Hans, jonka äiti "Anna-täti" saapuu hoitamaan lapsia. Anna nukahtaa, luettuaan iltasatua Stellalle. Lapset saavat idean sillä aikaa lähteä salaa kalaan, ja siitäkös seikkailu alkakoon. Kai:lla on oma kalastuspaikka, mikä on kuitenkin, aika vaarallinen paikka. Kivinen ja liukas luotokohta. No, kaikki tapahtuu hyvin nopeasti, kun nousuvesi alkaa ja lapset joutuvat ansaan. Kai löytää kuitenkin salaisen luolan, kun hän avaa kallionseinämästä salaoven, ja pääsevät näin ollen täpärästi turvaan. Luolassa he katselevat ympärilleen ja paljastuukin, ettei luola olekaan ihan tavallinen paikka. Se onkin laboratorio, jonka omistaa professori H.O Mackrilli. Professorista tulluu mieleen vähän sellainen sekaisin oleva pähkähullu professori/tiedemies, jolla on mitä omituisempia keksintöjä. Nyt hän oli keksinyt sellaisen rohdon, joka muuttaa ihmisiä kaloiksi.

Stella menee salaa maistamaan tätä rohtoa, ja muuttuukin meritähdeksi. Muut lapset ja professori yrittävät etsiä häntä, mutta tuloksetta. Löytävät lattialta vain meritähden. Kai meinaa heittää meritähden veteen, samalla hetkellä Hans huomaa valvontakamerasta mitä on tapahtunut, mutta liian myöhään, Samalla nousee myrsky, lopulta molempien lapsien on juotava tuota rohtoa säilyäkseen hengissä. Professori ei ehdi pelastaa heitä juomasta rohtoa. Sillä jos ei saa vasta-ainetta vuorokauden kuluessa, niin jäisi pysyvästi kalaksi, Stella lopulta löytyykin, tämän jälkeen seikkailu lähteekin käyntiin ja lapset joutuvat vaarallisiin sekkailuihin veden alla, kohtaavat vaarallisia kaloja, sekä tutustuvat merihevoseen. Samaan aikaan aikuiset yrittävät löytää lapsiaan.

Professorin vasta-aine pullo kuitenkin on myrskyn aikana tippunut mereen, ja merenalla kaksi kaverusta, hai ja eräs toinen kala joutuvat alttiiksi aineen vaikutuksille, ja heistä tulee puheliaita. He saavat selville, että lapsukaiset tietävät tästä enemmän. Tämän jälkeen juoni on todella sekasikiö, joka vähän poukkoilee sinne tänne. Lapset yrittävät paeta piraijoja yms. muita vaarallisia kaloja,

Lopulta kaikki kääntyy hyvin, vaikka näyttää aluksi siltä, ettei Kai ehtinyt juoda vasta-ainetta, kun Hans löytää täytetyn kalan, joksi Kai oli muuttunut, mutta sillloin Tämä Kai löytyykin,vain hieman loukkaantunut,¨

Itse en oikein pysynyt aina perässä tässä. Muistan, että olisin katsonut tämän leffan joskus aikaisemminkin, eikä silloinkaan herättänyt oikein mitään minussa. Kyllähän tämän katsoi, mutta ei ollut ihan mun makuuni. Suomeksi tässä oli dubbauksessa mukana esim. Antti Pääkkönen, Ossi Ahlapuro, Jukka Rasila, Olli Parviainen ja yms. Sanoisin, että tähtiä saa 2/5.



ADULT BEGINNERS

Toinen elokuva onkin sitten jo komedia/draamaa. Jenkkiläinen pätkä, joka valmistui vuonna 2014. Ross Katzin ohjaamana. Näyttelijöinä tässä ovat Bobby Cannavale, Joel Mchale, Nick Kroll, ja Rose Byrne. Näyttelijäsuoritukset oli mielestäni todella onnistuneet. Parhaiten muhun iski tämä Nick Krollin esittämä Jake. Jake on sellainen perheen musta lammas. Raikulipoika, jonka duunit loppuvat yhdessä varakkaassa yrityksessä. Tämän jälkeen hän valuu pohjalle. Muuttaa asumaan hänen siskonsa perheen luokse. Perheessä on yksi lapsi, sekä siskon aviomies. Aluksi sisko,( jonka nimi Justine), on hyvin vastaan sitä, että Jake muuttaisi heille. Jake ja Justine saavat lopulta kuitenkin sovittua, että Jake hoitaisi heidän lastaan päivisin ja Jake saisi näin ollen hieman rahaa.

Aluksi Jake on todella onneton lasten kanssa, Justinen aviomieskään ei kovin paljon ole lapsen kanssa, Pian perhe kohtaa lisää kriisejä ja tämä pari onkin eroamassa, kun selviääkin, että Justinea on petetty muutamia kertoja. Justinen mies on Danny, jota näyttelee Bobby Cannavale.  Kun Danny pettää vaimoaan, niin eräänä päivänä Jake huomaa hänet kaupungilla toisen naisen kanssa. Illalla Jake kertoo Dannylle, mitä oli päivällä nähnyt. Miesten välille kehittyykin tämä pieni salaisuus, joka ajan myötä on liian raskas taakka Jake, ja hän lipsauttaa tämän Justinelle, kun he ovat viettämässä ravintolailtaa. Tästä johtuen Danny muuttaa vähäksi aikaa pois.

Lopulta kaikki päättyy tässäkin leffassa hyvin. Jake ei kestä nähdä siskoaan onnettomana ja haluaa auttaa Dannya saamaan takaisin Justinen, ja niinhän se onnistuukin sitten lopulta. Leffa tuntui hyvältä ja ei niin puuduttava kuin tämä animaatio. Hieman samankaltaisuutta kuin vähän aikaa sitten julkaistu suomalainen yösyöttö elokuva. Tosin, sitä en ole nähnyt, enkä ehkä jaksakaan, mutta tiedän suurinpiirtein mitä leffassa tapahtuu.

Mutta jeps, mielestäni Adult Beginners tarjosi viihdyttävän leffapläjäyksen, vähän draamaa ja komiikkaa isketty yhteen ja tuloksena hellyyttävän ihmisläheinen pätkä.
Tähtiä voisin antaa 3,5/5. Sillä jotain jäi kuitenkin vielä uupumaan, että olisi ollut aivan täydellinen,¨

Nyt en kyllä jaksa enää panostaa näihin arvosteluihin, joten en viitsi alkaa tässä tuota Ali leffaa arvostelemaan.

Voisin tässä vielä kirjoitella viikonlopusta, Juu...tuli käytyä Salossa. Viikonloppuun kuului rentoa oleskelua, ja pieni lenkkikin tehtiin. Telkkaria tuli katseltua ja kokkailtua tex-mex ruokaa. Eli Quesadillaksia vai miten ne nyt kirjoitetaankaan. Tänään tultiinkin sitten jo hyvissä ajoin kotiin. Ihanaa vielä voi nukkua ja ei tarvitse lähteä aikasin mihkään vielä koko ensi viikon.
No palailenpas tässä taas jossain vaiheessa. Ehkä vielä elokuvarvosteluja tai jotain aivan muuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti