keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Ihanaa Helsinki kiertelyä raksun kanssa.

Aamulla herättiin jossain kahdentoista aikaa, tein aamupalan meille ja samalla sitten katseltiin taas vanhoja salkkareita, ja muuten vaan datailtiin. Jonkun ajan päästä lähdettiin liikkelle. Ensiksi 550:llä dösällä kohti Roihuvuorta, ja käymään katsomassa mun entistä koulua. Helpaa. On kyllä perseestä tuo koulu, ekaa kertaa siellä poikkesin nyt, viime vuonna syksyllä tuli kerran tai pari käytyä. Kun olin viime syksynä vaan työssäoppimassa, joten koulua ei tarvinnut käydä. Siellä oli taas remppaa, tai jotku miehet siellä ahersi auringonpaisteessa. Silloin kun viime syksynä siellä käväsin, ni oli aikamoista remonttia silloinkin. No onhan tuo jo aika vanha rakennus. Eikä mikään kyllä hienon näköinen.

Helsingin Palvelualojen oppilaitos.



Tämän jälkeen lähdettiin kävelemään metrolle päin. Siilitien asemalle. Niin tuo kouluhan on Prinsessatiellä. Aika hassu nimi, niin tulihan tuo tienviittakin kuvattua.

Siilitien metroasema onkin ollu remontissa, niin siellä olikin aika hassut järjestelyt sitten, meinasin mennä ohi sieltä, mistä sinne metroon olis pitänyt kavuta. No metrolla sitten mentiin, ja jäätiin Hakaniemessä tällä kertaa pois. Heti siellä huomasin yhden luomukaupan, josta sitten tarttui mukaan muutama hassu tuote. Vadelmamarmeladia, karpalojuoma, ja sitten pakurikääpä juoma. Halusin kokeilla tuota pakurikääpäjuomaa, kun itse olen sitä teetä valmistellut, ja itse ihan koivusta sitä ottanut. Laitan vaikka tähän kuvan siitä juomatölkistä, mutta sitten myös mun omista pakurikääpäjutuista.


Tämä on tuota pakurikääpää ihan luonnosta kerätty. Tuosta sitten paloittelen vaikka kirveellä pieniksi paloiksi, ja sitten kuivataan palat, ja sitten voi vaikka jauhaa ne. Pienistä paloistakin voi keittää teetä. Nyt en oo enää viime aikoina tehnyt teetä, mutta noita paloja keittiöstä multa löytyy. Hehheh, voisin myös myydäkin noita, sillä tänä keväänä on noita myös tullut kerättyä. JOTEN JOS KIINNOSTAA OSTAA.... JA HUOM, MÖISIN HALVEMMALLA KUIN LUOMUKAUPAT, YMS.


Luomukaupan jälkeen käytiin UFF:ssa, mutta sieltä en mitään ostanut, sitten käytiin parissa itämaisessa kaupassa. Kummastakin ostin jotain. Ekasta kaupasta löytyi mm. Soijakastike, ja kuivattu mangopussi. Soijakastiketta kokeiltiin tämän päivän ruokaan, Oli kyllä erilaista kuin perus Kikkoman soijakastike.

Tässä pieniä herkkuostoksia. Nuo mangot tuossa oikealla, sitten toisesta kaupasta Mansikkapurkkaa. Toinen kauppa oli nimeltään Vii Voan AAA. Sen kaupan kassalla oli vähän tylsistynyt myyjä. Ei hirveän kohtelias ollut, ensimmäisessä kaupassa oli sitäkin kohteliaampi myyjä. 


Tässä muutamia ostoksia lisää toisesta kaupasta.






Himassa alettiin sitten tekemään safkaa. Kanariisivuokaa. Tuli kyllä todella hyvää, ja tällä kertaa myöskin hyvät mausteet, ennen ku äitikin joskus teki tätä, ni se oli aika tylsä riisilaatikko. Mut nyt ei ollu kyllä tylsää, kun noita uusia mausteitakin tuli laitettua. Soijakastike, ja tuota toista.

Tuli tietty kuvattua tuota kokkailuprosessia. Tässä työn tuloksia.



Oli kyllä erittäin maukasta. Oi, raksun kanssa on kyllä niin ihana kokkailla.

On ollut tosi mukava päivä. Paljon hassuttelua, kävelyä, shoppailua eksoottisissa kaupoissa, höpöttelyä, rentoilua. Kuvailua. Käytiin sitten vielä Akateemisessa kirjakaupassa. Ostin sieltä Ruoka & Viini lehden. Sielläpä sitten olikin ainaki yksi mielenkiintoinen resepti. Jonka joskus kokeilen. Olutleipä. Pitäisi vaan käydä hakemassa muutama silikonileipävuoka porukoilta, tai no en tiedä antaako äiti mulle sitä, ku se on aina välillä jonkun verran leiponu just sillä. Silloin ku se jaksaa.

Tulihan sitä sitten kuvailtua kaikkea muutakin, tässä saldo kuvauksista.







Myös töistä oltiin otettu yhteyttä. No oli vaan sitä, että kyseltiin voisinko tulla seiskalta sitten maanantaina töihin, laitoin sitten tekstarin, että joo, eipä se mitään, kyllä sopii. Pääsen valmistaa kait jotai salaatteja yms. Kun se mitä ajattelin ennen tässä loman alussa, ni tapahtui, että siellä on heinäkuun ajan yksi tyyppi sielä varastossa, niin se toteutui. Enkä se tyyppi ole minä. Noh, kait mä siellä pärjään. Mutta jee, on tässä vielä muutama lomapäivä.. Ei vielä tarvi ajatella töitä, kun vielä saa viettää ihanaa lomaa rakkaani kanssa.

Taidan päättää tähän tämän merkinnän.


Love <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti