keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Mökkijuhlat

Viikonloppuna oli porukoitten yhteiset 60v juhlat ja niitä vietettiin sitten meidän mökillä, Mäntyharjussa. Aluksi kyllä vähän mietitytti lähteä, ei ollut perjantaina sellaiset juhlafiilikset kyllä. Yleensä en oikein viihdy juhlissa. Nyt oli kyllä hyvät ilmat, sen mukaan myös kannatti pukeutuakkin. Jännä huomata miten jotkut vanhemmat miehetkin pystyy pitää tuollaisella helteellä tummaa pukua. Itse en pystyis, kun muutenkin tuppaa hikoilemaan.

Perjantaina lähdettiin siis junalla viiden aikaa Pasilasta, ensiksi Kouvolaan, siellä asemalla sitten meiltä oli kyyti sinne mökille. Veljeni kyydissä päästiin. Illalla oli vielä kaikenlaista hommaa juhlapaikalla. Sinne oli viritelty sellainen iso teltta, se oli ihan mukava, sitä me vähän koristeltiin pe-iltana. Tämmöinen siitä tuli. 







Ruoka oli hyvää, vaikka löydettiin me raksun kanssa vähän huonoja puoliakin tarjoilusta. Ruokahan ei ollut meidän porukan tekemää, vaan olimme tilanneet pitopalvelun. Paikallisen.... Ehkä semmoinen nykypäivän pitopalvelufiilis oli jäänyt jonnekkin. Sillä tarjolla oli kanakasviswokki sekä pyttipannua. Me kun ei raksuni kanssa syödä makkaraa, niin oli vähän huonoa, että ne pyttipannu ja wokki oli paistettu  yhdessä. Tosin niin, että kummatkin oli omalla puolella. Eli siinä vaiheessa ne ei vielä ollut sekoitettu. Mutta en usko, että kovin monikaan tuolla tavoin tekisi. Lohipalat oli tietty erikseen paistettu, sehän ois ollu jo aikamoinen virhe, jos kaikki siinä samassa. Näytti kyllä pitopalvelun tyypeillä olevan aikamoinen kiirekin. Lisäksi tarjottiin salaattia, fetajuustoa, tummaa/vaaleaa leipää,  sekä sillilautanen, johon en kyllä muuten koskenut, paitsi siinä oli kananmunaa ja suolakurkkukuutioita, niin niitä otin. 

Juomaa oli myös tarjolla hyvinkin paljon. Olutta, valko- ja punaviiniä, lonkeroa, ja siideriä. Nuo kaikki juomat oli siis Virosta käyty hakemassa. 

Tässä oli ruoka-annoksia 





Kakkuakin siellä tarjottiin, hyväähän se oli, mutta aika perus mansikkakakku. Mutta kuitenkin sitä oli riittävästi, ettei kakku loppunut kesken, eikä mikään ruokakaan loppunut kesken. Kaikkea jäi hieman yli. Vieraitahan oli n.90, tai niin ainakin kuulin puhuttavan, että kutsuttu oli joku sellainen määrä, ja poisjääntejä ei niin hirveästi tullut. Muutama serkkuni ei päässyt tulemaan. Juhlissa oli sellainen humppabändi, joka sitten humppaili siinä jokseenkin kauan, vähempikin olisi kyllä riittänyt, ois ollu mielenkiintoista kuunnella enemmän sitä karaokea, mikä oli sitten välillä tauoilla, ja sit hieman iltasella, mutta silloin alkoi juuri sataa aika kaatamalla, joten tämä karaoke ohjelma jäi sitten aika pieneksi. Kyllä sielä ehti vetää muutaman biisin esim. mun veli ja sen tyttöystävä. 

Mehän oltiin raksun kanssa saatu sellainen homma, että toimitaan kuvaajina, tulihan niitä kuvia sitten aika paljon otettua. Tosin mun kamerasta loppui sitten akku, niin vaihdoin sitten jossain vaiheessa sitten kameraa, ja  taas kuvailu jatkui. 

Soittokamojakin tuli kuvattua. Aika perus soittimet. 













Sunnuntai-aamulla monet oli aika väsyneitä, ja esimerkiksi veli ja sen tyttöystävä näytti aika krapulaisilta, tosin kyllähän ne aika pitkälle nukkuivatkin, sinä aamuna. Itse heräsin joskus kymmenen jälkeen. Oli kyllä niin kuuma, että pomppasin heti pystyyn ja lähdin uimaan. Oli lämmintä vettä, olin käynyt sitä ennen jo täällä Helsingissä uimassa, siihen verrattuna lämmintä vettä kyllä. No siinä tuli sitten syötyä vielä perunasalaattia, sitä kreikkalaista salaattia ja vähän leipää. Kakkuakin oli jäänyt jäljelle, joten sitäkin syötiin. Sen jälkeen lähdettiin Helsinkiin suuntaan. Saatiin kyyti suoraan kotiin, yhdeltä äidin serkulta. Hän oli kyllä aika pahoinvointinen, mutta hänen miehensä sitten ajoi. Tämä äidin serkku sitten oksensi yhden Shellin pihaan tuossa lähellä Etelä-Haagaa.  Meitä ei raksun kanssa väsyttänyt, ehkä hieman silloin kun tultiin kotiin, mutta pienet päikkärit... Oli kyllä vähän outo fiilis, kun oli loma alkanut ja ei tarvinnutkaan lähteä töihin. No ehkä siihen tottuu tässä viikkojen aikana kun  viikonlopun jälkeen ei tarvi miettiä töitä ollenkaan.

Nyt aion kyllä joka päivä käydä lenkillä. Maanantaina tuli tehtyä n. 10km lenkki. Ensiksi Haagasta Metsälään, ja sitten Maunulaan. Oli mukava lenkki. Välillä juoksinkin. Mutta ei kokoaikaa tietty, koska oli aika aurinkoinen päivä.


Eilen sitten oli raksulla vähän huono ilta. Oli niin hiljainenkin, ja ku mä nyt vähän vitsailin... Kun mennään lauantaina katsomaan semifinaalissa The Monday Boxin keikkaa. Ja ne aloittaa 21.30 tai jotain, ja siellä olis sen jälkeen vielä yksi bändi. Sanoin, että mitä jos mä jäisin vielä kattoo sen yhden bändin, ei mua oikeesti ees kiinnosta jäädä jos raksu lähtisi, tietenkin mä haluan lähteä samaan aikaan. Se oli sellainen pikku vitsi, ku mä katoin, että miten se reagoi, en mä olisin kuitenkaan sinne jäänyt. Kulta vaan sanoi, että ei se haittaa, mutta tiesin kyllä, että haittaahan se. Sit se vaan luulee et mä muka juhlisin kokopäivän, kun mulla on lomaa. No en tosiaankaa juhli. Mulla on niin ikävä tuota kultaani, että hyvä että pystyn lähtee yksin tuonne lenkkeilemään.

Huomenna varmaan ihan kiva päivä tulossa. Toivottavasti ei sataisi. Tänään kävimme päiväreissulla Turussa. Oli kyllä todella mukava päivä. Käytiin yhdessä basaari nimisessä kaupassa, oli kuulemma ihan uusi kauppa, avattu kuukausi sitten, sellainen eksoottinen kauppa, mitä tuolla hakaniemessäkin löytyy paljon. Nähtiin me sitten pari kaveriakin siellä. Aamulla yhdentoista junalla me lähdettiin, ja viiden junalla takaisin Helsinkiin. Hassua oli, että saatiin ilmaiset mansikat. Aurajoen rannalla oltiin istumassa, ja yksi tyyppi lähti siitä pois, ja näköjään jätti mansikat siihen, aika täynnä oli se muovirasia. No me otettiin siitä sitten mansikat.

Tässä sitten vielä jotain kuvia.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti