perjantai 30. lokakuuta 2015

Täällä taas!

Heippa !
Pitänyt hieman taukoa näistä bloggailuista, osittain tarkoituksella osittain johtuen taas siitä ettei ole ollut aikaa pysähtyä kirjoittamaan ja ehkei nyt ihan mitään maailmaa mullistavaa ole tapahtunut. Näköjään tämä koko kevät on mennyt ilman päivityksiä. Ainakin kiirettä ollut siis. Kesällä kyllä ajattelin kirjoitella, mut niin meni sekin kesä siinä nopeasti ohi.  Kesäkuu mulla oli lomaa, alkoi jo toukokuun puolella, monissa tapahtumissa tuli käytyä. Ensiksi Maailma Kylässä, ensimmäinen lomaviikonloppu. Olihan siellä taas ihana käydä, vaikka ei nyt musiikin puolesta tällä kertaa ollut sellaista must juttua, mitä olisin halunnut nähdä. No, olihan siellä kyllä tämä Aurora, ihanan kesäistä reggaeta.

Keväällä tuli muutamilla keikoilla oltua.
Tässäpä nämä:

Alavala 
Hardcore Superstar
Lapko




Alavala tais olla joskus Tammikuun lopussa, paikkana oli Le Bonk. Alavala on siis TikTakin Empun bändi. Keikkaseurana mulla oli toinen Emppu, jota en muuten ollut pitkään aikaan nähnyt, joskus ehkä Ankkarockissa viimeksi, silloin kun se järjestettiin viimeisen kerran. Ja siitä onkin kyllä jo aikaa. Hyvä keikka oli, harmi kun raksuni ei päässyt sinne, töiden takia joutui jättämään väliin.



Hardcore Superstars oli sitten The Circuksessa. Oli kyllä aivan mieletön ilta. Jussi 69 piipahti myös siellä lavalla silloin. Jengi oli hyvin mukana ja muutaman tutunkin näin siellä keikan aikana. Pääsiäinenkin oli niihin aikoihin, ja tais olla myös vapaapäivät mulla. Lämppäreinä tuolla oli Heavy Tiger ja BarbeQBarbies.





Lapkon keikan ajankohtaa en nyt muista tarkalleen, mutta tänä keväänä se, kun tavastialla ne oli, enkä nyt jaksa tarkistaa sitä mistään sivuilta. Kuitenkin eka keikka tänä vuonna minkä heiltä näin, ja uusi levykin siis ilmestyi, sen jälkeen on tullut nähtyä ne kahdesti.

Siinä olikin keikkarintama tapahtumat keväällä.

Toukokuussa sitten sattui ja tapahtui kaikenlaista hassua. Raksun kanssa oltiin Piritorilla ottamassa vastaan meidän Viisuedustajat, eli Pertti Kurikan pojat. Hyvin oli porukkaa siellä, heh ja nähtiinpä siellä sitten tuttuja, ja samalla jouduttiin ehkä Kari Peitsamon uuteen kirjaan, kun hän otti siellä kuvia ja oltiin just höpöilemässä siinä joukolla ja Peitsamo tuli sit siihen ja sanoi, että saaks teistä ottaa kuvia, tulee ehkä mun uuteen kirjaan. Hah... näinköhän sitä ees otettu siihen. Vielä en ole onnistunut saamaan käsiini tuota kirjaa, mutta oon kyllä kirjastosta jo varannut tuon.

Kesäkuussa alkoi myös festarikausi. Yhteensä kolmella eri festeillä tuli käytyä, Sideways, Tikkurila Festivals ja Flow.  Jokaisessa oli hyviä hetkiä ja ihania muistoja. Tikkurila Festareihin vähän petyin, kun oli vaan kaksi lavaa tällä kertaa ja artistit eivät tänä vuonna olleet niin kovin mun suosikkeja, olihan siellä nyt sentään jotain. Disco Ensemble, Haloo Helsinki, Stig, Olavi Uusivirta ja Apulanta.

Sideways oli tosi piristävä tuttavuus tähän pääkaupunkiseudun tapahtumatarjontaan. Varmaan ensivuonnakin menen sinne. Yllättäviä artisteja näin siellä. Ariel Pink, aivan mahtavinta, sen jälkeen oon aika ahkerasti kuunnellut spotifysta ja ostinpa myös albuminkin. Niin, siis Sideways festarit oli teurastamolla, ihan hyvä mesta pitää tuollaiset kaupunkifestarit, mitkä eivät ihan kuitenkaan yllä Flow:n kävijämäärään. Oli tosin ihana, ettei jengiä ollut aina niin paljon, mutta kyllä sitä aina iltaisin sitten tuli ihan hyvät määrät. Hassua oli esim. se, että festareilla oli sellainen latauspiste, missä sähköä tuli kun joku polki kuntopyörällä sitä sähköä, en kyllä itse päässyt kokeilemaan kun joku ystävällinen tyyppi sanoi et laita tuohon päähän se puhelin, ku ekaks joku pissis sano, et hei äläpäs siihen laita, polje ite vaan sähkös. No olisin mä polkenut, jos ei siinä ois ollut jo pyörän selässä tyyppi. Mut aika hassua toi, kun yhdellä pyörällä sai sähköä muistaakseni noin viiteen puhelimeen, ni se pissis ei sit ladannu kun omaa ja kaverinsa puhelinta.

 Monia artisteja en tuntenutkaan, mut muutama oli tuttu, Tietenkin Lapko bändi mua sinne festareille houkuttikin. Tässä vähän muita esiintyjiä, kun jo mainitsemani : Killing Joke, Hisser, The Jesus And Mary Chain, Ville Leinonen, Mirel Wagner, Pimeys ja The Hearing.






Tiksissä tuli höpöteltyä vähän aikaa PKN:n basistin, eli Samin kanssa. Kesästä ja keikoista siinä vähän aikaa jutusteltiin. Itse asiassa hän oli siinä Stigiä just katselemassa, istuskeltiin siinä aika lavan edessä ja nautiskeltiin kesästä. Harmi, että raksu oli vasta pääsemästä duunista ja missasi muutaman keikan siitä lauantaipäivän alusta. Mulla oli tänä kesänä duunit aika paljon pelkästään arkipäivisin. Ihan hyvä juttu se on, siis ainakin Kesällä. Joskus talvella tai syksyllä on ihan kiva, et sais arkipäivänä vapaan,










Flow oli hieno kokemus. Siellä en ollut sisällä koskaan ollut, kerran ulkopuolella hengaillut ja tapaillut kavereita vähän oluen merkeissä. Aina ollut jotenki niin kalliit liput, ettei oo raaskinu ostaa niitä, mutta tällä kertaa hankittiin jo alkukesästä, eihän se sitten enää kirpaise niin pahasti, kun ne liput jo ostanu. No toisaalta, eihän mulla koskaan massit ihan finaalissa oo ollut. Flown parasta antia mulle oli ehdottomasti Pet Shop Boys. Olinhan mä youtubesta jo kattellut niiden keikkoja, ja tiesin että samanlaista on tiedossa, joten ei ne pettänyt livenäkään. Uusia tuttavuuksia bändien osalta tuli myös.







Loppujen lopuksi pitää sanoa tästä kesästä, että kyllä siitä tuli yksi parhaimmista festarikesistä. Kaikenlaista koettu ja nähty. Festarien ruokapuolikin on ollut todella hyvää, yleensä ollaan syöty Street Foodin ja Soi Soin kasvisruokia, Flow:ssa oli kyllä niin paljon kaikkia ihania juttuja.

Nyt on syksy jo täydessä vauhdissa, kellojakin on käännetty taas talvi-aikaan. Joulun odotus jo alkanut. Vähän harmittaa, että joudun olemaan duunissa joulun. Varmaan koko joulun ;( Muutenkin olen miettinyt paljon mun duunia. Jaksanko mä vieläkin tätä samaa. Vaikeita päätöksiä.. Mut sit miettii, et mitä mä sitten alkaisin tehdä. Pitäs taas aloittaa hirvee hakemuksien väsäys, ja muuta. Nyt vaan se harmittaa, että mulla ei oo koko aikaa varastotyötä, joudun tiskissä olee. Kokkailua en tuolla ainakaan haluaisi tehdä, toivottavasti en joudukaan, Mutta mähän olen vielä nuori, niin aina voi vaihtaa alaa. Katsotaan mitä elämä tuo tullessaan.

Tämän loppuvuoden mottoni onkin, että elä päivä kerrallaan ja nauti. Todellakin aion nauttia täysillä. Tänään on ollut vapaapäivä, ja se on todella tullut tarpeeseen. Edessä olisi pitkä työurakka. 7päivää töitä, ja sit olis vapaus vähäksi aikaa. Pari viikkoa ihanaa aikaa ja voi vapaasti olla ja tehdä mitä haluaa. Tänään kävin pitkällä lenkillä, päässä pyöri ajatuksia, kaikesta. Elämästä ja tulevasta lomasta. Keksin, että voisin käydä muutaman kerran uimassa. Pitkään aikaan en ole käynyt uimahallissa jotenkin ei oo ikinä ollut niin mieluista puuhaa tuo uimahallissa uiminen. Tosin päiväsaikaan siellä ei varmasti ole hulinaa. Ajattelin Kallion urheilutalolle uimahalliin.

Marraskuun tokalla viikolla siis mun lomani alkaa, siitä tulee ihanaa ja rentouttavaa. Onneksi raksullakin on muutama päivä vapaata, niin saadaan yhteisiä vapaita näillä viikoilla. Marraskuun 22. päivä sitten onkin raksun synttärit. Molemmat ollaan kyll töissä silloin, mutta edellisenä päivänä olis keikka taas tiedossa. Huomattiin, että The Blanko olisi Circuksessa. Hassua, kun ei huomattu sitä, että he ovatkin lämppäämässä Apocalypticaa. Monta kertaa oon halunnu nähdä ne livenä, mut ei oo tullu mahdollisuutta vastaan. Mutta nyt on siis aivan pakko ostaa liput.

Mutta nyt taidankin laittaa lopuksi kuvia kesästä ja viimeisimmistä jutuista. Nyt alan luultavasti kirjoittelemaan tänne hieman enemmän. Tämä oli siis mun 2015 vuoden ensimmäinen kirjoitus tänä vuonna. Kyllä se aika kuluu nopeasti.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti