tiistai 6. marraskuuta 2012

Rokrok Rooma!






Roomassa tuli sitten oltua 31.10 - 4.11.2012.  Oltiin myöhään illalla Roomaan lentokentällä, sieltä laukut, suht nopeasti messiin, pientä kommellusta tapahtui. Huomattiin, että yksi laukuista oli vaurioitunut, ja mennyt rikki. Laukkuja varmaan oltiin aika kovakouraisesti heitelty. Takaisin tullessa oltiin laitettu jesarilla siihen laukkuun, että kestäisi vielä yhden matkan. No, lisää se meni rikki, yksi pyöräkin oli aika hajalla. Korvauksia varmaan tullaan saamaan.

Ehdittiin raksun kanssa ihan hyvin keskiviikkona asemalle mun töiden jälkeen. Lentokenttäbussiakin odoteltiin vähän aikaa siinä. Oli kyllä niin innostavaa, odotin jo kokopäivän sitä matkaa. Lentokentällä käytiin syömässä tyttöystäväni kanssa sämpylät, ja otettiin muutamia kuvia. Meidän lennot oli ensiksi Amsterdamiin ja sieltä sitten Roomaan. Molemmilla lennoilla saatiin sämpylät, ja teet. Lentokoneessa lueskelin Nikki Sixx:n heroiinipäiväkirjaa. Muistan kun kuuntelinkin tuota kirjan soundtrackkiä. Rooman lentokentältä sitten matkaa jatkettiin taksilla, kuten aikaisemmin jo mainitsin. Matkaa oli sitten n.30 min. Rooman keskustaan. Ja meidän asunnolle. Jonkun naisen kakkoskämppä. Jotenkin vaikutti myös siltä, että ei hän siellä oikeastaan asustele kokoajan. Ei oikeastaan mitään mukavuuksia, kuin radio. Mutta eihän se mua haitannut. Ihmettelin vaan. Nettiäkään ei ollut. Kadun nimi, jolla me asuttiin oli Via Delle Mandellate


Ensimmäinen ilta oli vähän sellaista paikkojen katselua, no ei me kauaa enää siinä hereillä oltukaan, jotain pari tuntia. Toisena päivänä lähdettiinkin aikaisin liikkeellä. Vatikaaniin ja Pietarin kirkkoa katsomaan. Jos minulta kysytään, niin nuo jutut oli aika tylsiä. Kerran entuudestaankin käyneenä. Näytti raksuakin vähän tylsistyttää siellä kirkossa oleminen. Hih, no me sitten kuvailtiin siellä kirkossa vaan. Ennen kirkkoa siellä vissiin luki, että ei saisi sisällä kuvata, no kun päästiin sisään, niin näytti, että kaikillla sielä oli kamera käsissä ja kuvailivat, joten mekin raksun kanssa sitten kuvailtiin.

Oli kyllä niin ihana matka. Ja vielä ensimmäinen yhteinen matka oman raksuni kanssa. <3 Hassuiltiin kaikenlaista. Käytiin baareissa, yms. Heh. mieleenpainuvin paikka oli kyllä sellainen baari, kuin coktail & wine bar. Siellä oli hassut tarjoilijat. Niillä oli aika hyvä muisti, kun ekalla kertaa raksun kanssa päädyttiin ottamaan Bloody Mary drinkit. Hah. Olin aika yllättynyt, että se halusi sellaset, Mutta joo, muakin sitten kiinnosti ottaa samanlaisen drinkin, joten molemmat otettiin. No... osottautui aika tujuksi, raksulla oli kuulemma vaikeuksia sen kanssa, tosin hyvin se näytti sen saavan alas, hihi ja aika nopealla tahdilla. Oon joskus suomessa maistanut samaa drinkkiä, mutta se ei ollut yhtä vahva. No, seuraavana päivänä käveltiin siitä baarista ohi, ja se tarjoilija huomasi meidät. Huusi jotain, että lisää Bloody Maryä tms. No istahdettiin siihen sitten, mutta tällä kertaa ei otettu Bloodya. Vaan jotkut indyt. Cocktailit maksoi 8€ Ihan ok hinta.

Käytiin joka päivä syömässä. Iltapäivällä aina jotain pientä. Esim Paninia. Yleensä otettiin tomaatti-mozzarella. No, ensimmäinen ruokaravintola testailu Italiassa oli "Osteriaravintolassa" Kaikki näytti menevän putkeen, kunnes oli laskun vuoro. Faija laski, että alkuruokajutuissa oli vähän liikaa hintaa. Hän oli katsonut tilatessaan ne hinnat. No, kävi ilmi, että tarjoilija oli tehnyt sellasen jutun, että toivat vähän extraa, siihen mitä mun faija oli tilannut. Jotain juustoja siihen antipastoihin tuli. No.. me kun ei tiedetty, että miltä ne annokset sitten näyttää, niin syötiin. No siitäpäs sitten soppa syntyi, kun faija yritti ratkaista tätä. Ravintolan henkilökunta oli aika nopeasti suuttuvaa porukkaa, kiihtyvyys 0:sta 100:n oli varmaan sekuntti. :DD No ei siinä auttanut, kuin maksaa se. Tuosta me sitten ollaan vinoiltu, ja muisteltua tuota hetkeä monta kertaa matkan aikana, hih, että kannattaa tarkistaa, että mitä on tilannut. Niin ja sen jälkeen kun oltiin antipastot syöty, niin yksi tarjoilija tulee vielä yrittämään, että me tilattaisiin vielä extra pastat. Kun me oltiin jo ainakin raksun kanssa tilattu pasta-annokset. Se siinä sitten ihmetteli, kun vastattiin, että ei tarvi. Oli kyllä aika outoa sakkia koko porukka. Spagetti-annos oli kyllä hyvää, vaikkakin hyvin öljyistä. Ravintolan pomo oli aika kiihtynyt, mutta sitten rauhottui hiukan, kun faija maksoi, mutta hän sanoi sitten, että "tästä en sitten anna ylimääräistä, kai sen käsität?" No tämä sitten vastasi, että I know.
En kyllä usko, että tuolla ravintolalla on hirveästi se tärkeää, miten ihmiset siellä viihtyy, vaan halu rahastaa. Ainakin turisteja, Se tyyppi sitten höpötti jotain parille asiakkaalle siinä, joku sellanen italialaisrouva, joka oli kyllä muutenkin jo hupaisa näky. Tää sitten rupee mua tuijottaa, no mä rupean takaisin tuijottaa sitä takaisin, ja todella vihaisen näköisenä. Se sitten kai pelästyy, ja kääntää katseensa. Hehhehe, 1-0 for me.

Tässä kuvia tuosta illasta.




Peroni on paikallista olutta. Hih, hassua muuten tuokin, että nuo alkuleivät jokaisessa paikassa tyyliin veloitetaan siinä laskussa, vaikkei niitä ottaisikaan. Jossakin ne näkyvät, joissakin vaan lukee joku lisä.

Seuraavana päivänä myöskin herättiin hyvin aikaisin. Edessä oli pieni kaupunkikierros. Ja eipä ollut kovin yllätys, että mä kyllästyttiin raksun kanssa hyvin aikaisin kaikkiin nähtävyyksiin. Me haluttiin shoppailemaan. Mutta saatiin ainakin hyötyliikuntaa paljon, ja tulihan otettua kaikkia hassuja kuvia.
Käytiin Colosseumilla, Espanjalaisilla portailla. Vähän kyllä ärsytti, kaikki rahankerjääjät. Siellä oli myös sellasia gladiaattoreita, jotka oli pukeutunu sellasiin, vanhoihin asusteisiin, joita coloussemilla ennen vanhaan oli. Kauan kauan sitten. Ne käyttäytyvät vähän samalla tavalla kuin rahankerjääjät ja ruusukaupittelijat. Bongaavat ihmisiä, jotka näyttävät turisteilta, ja siltä, että olisi varaa, ja sitten pyytävät yhteiskuvaa. No tuo kuvanottaminen ei ole ilmaista. Tai ainakin heti tuli, että give me a little money. Ja kun faija oli antamassa jotain kolikkoa, niin heti tuli.. että eijeij, No Coins. Mutta, näytti kyllä siltä, että nyt oli hyväksyttävä mitä irti saa, kun näki, ettei me niin innostuneita oltu kuvasta, Heh eli, aika väkinäistä tuokin oli. Toinen juttu oli sitten nää ruusujen jakelijat. Tulevat antamaan raksulle ruusuja,.. sitten sanovat, että nää on teille ilmaisia, oi. Olettekos pari. Oij. haluatteko, että kuvaan teitä, ja ruusut myös mukaan. No, sitten annetaan kamera sille, ja hän otti kuvan, ensiksi ihan tavallisesti siinä hymyillään, seuraavaksi tää haluaa, ottaa pussailukuvan, hih no siitä tulikin kyllä hieno. Mutta tämän jälkeen tulee taas vanha tuttu, give a little money. Ei annettu, joten tuloksena oli tyly ja vihainen : Why? Then you give back those rose's to me. Raksu sitten antoi ne takas. Tuon jälkeen vielä pari kertaa tapahtui tuollaista.

Nähtiin me yksi katumuusikkokin, se oli ihan kiva. Rummutti kattiloita. Keräsi rahaa oikeisiin rumpuihin. Tässä kuva.



Tulihan siellä sitten shoppailtuakin. Kaksi hupparia. Italia-aiheista. I love Rome ja Italy hupparit, käsikoru, 2 litran viinitölkkiä, karkkia, suklaata,

Toinen ravintolareissu oli sitten ihan oikeaan pizzeriaan, eikä osteriaan. Hehheh.
Se pizzeria sitten näyttikin todella italialaiselta, juuri sellaiselta joita vain leffoissa olen nähnyt. Se oli myös paikallisten suosiossa, sillä porukkaa näytti olevan paljon, ja lisää tuli. Hassuja italialaisperheitä siellä sitten nähtiin. Yksi pikkupoikakin siellä hassuili kokoajan. Pizza oli tosi hyvää, ja aika isokin. Raksun kanssa molemmat otettiin sellaset. Siinä oli herkkusieniä, tomaattia ja mozzarellaa.


Lauantaina olikin sitten mun äitini 60.v päivät, Ja mentiin yhteen ehkä vähän fiinimpään paikkaan. Yleensä olen miettinyt, että näissä ns. "hienostelupaikoissa" safkat eivät kummiskaan ole parhaimmasta päästä. Tälläkin kertaan hieman petyin. Antipastot oli kyllä todella hyvät. Yleensä munakoisoa, artisokkaa, juustoja, yms. Pääruoaksi otettiin kanat. Olikin vielä suuri mysteeri, mitä lautaselle tulee. Vähän pelkäsin, ja osuin oikeaan.

Kokonainen broileri, jossa siis on vielä luita. Lisääkkeeksi vain perunoita. Ei salaattia, tai mitään kastiketta. Muutenkin, ei ole oikein tasalaatuista tuo ruoka. Annoksissa on eroja, Ei ole samankokoisia, mulla oli vähemmän perunaa kuin raksulla.  Jälkiruoka oli toisaalta todella hyvää. Otettiin tiramisut.

Tässä kanat. Kuva vähän hämää, ainakin, kun tuossa mun annoksessa on vähän tuollainen "potkan" näköinen luu.








Mutta awww, nuo tiramisut.



Jälkiruoan jälkeen mentiin vielä siihen coktail-baariin, joka oli siis ihan vieressä siinä toriaukiolla. Missä tuo ravintolakin oli. Tällä kertaa juotiin hassut sambadrinksut. Se meidän "tuttu" tarjoilija olikin jo ehtinyt lähteä, mutta tilalla oli vähintäänkin yhtä hassu tyyppi.

Lopulta voinkin sanoa, että oli kyllä todella ihana ihana loma. <3 Ja rentoutti hyvin, kaikkien työkiireiden ja vähän tylsien asioiden keskellä. Piristi todella paljon. Vaikka sunnuntaina olikin aika haikee fiilis jättää tuo Italian kämppä.

Tässä mun matkasepustuksessa jää varmaankin jonkin verran kertomatta, kun ei kaikkea aina pysty yhtäkkiä mieleen tulemaan. Joten palaan matkaan aina välillä jos jotain tulee. Mutta lisää kuvia tulee tässä nyt, esim. Kämpästä.



























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti