keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Hassuilua VOL 999999...

Taas aikamoisen hassupäivä. Aamulla klo 7 töihin. Piti pestä astianpesukone, Dip syövyttävää pesuainetta sinne lorottelin, ja laitoin koneen käymään. Tsekkailin siinä rauhassa ulos, ja mietiskelin, että jooo...taas yksi sateinen päivä tulossa. Onneksi pääsin kastumatta töihin. Keskiviikkopäivät on kyllä kaikista mukavimmat tuolla töissä.  Ainakin mulla siinä toisessa vuorossa. Kun ei tule kuin salaattikuormat. Niitä ei kauaa aikaa kulu. Myös punnitaan seuraaville päiville salaatit. Onneksi meidän hommiin ei kuulu niiden pesu. En tiedä riittäiskö ihan normaalityöpäivä joka kerta. Tänään piti loppuajalla vähän kiirehtiä, mutta silti sain ihan normiajassa tehtyä kaiken.

Töiden jälkeen keskustaan sitten, ja siellä kultaa näin, elielin aukiolla näin ku jotain ihme huppupäätä haastateltiin, ajattelin vain, että se on joku ihme räppäri. Kameratkin oli siinä.  No, sieltä junalla nopeasti Pasilaan, tarkoitus oli siis hakea sitä passia. Käveltiin poliisilaitokselle, ja vähän kyllä kastuttiin, eipä se niin haitannut, pieni syyssade. Laitoksella sitten pääsi tietenkin jonottamaan. Olipa aika hassua katsella eri ihmisiä,    monet olivat aika kärsimättömiä. Yksi isä oli kahden lapsen kanssa jonottamassa, ja tyttö oli kokoajan pää alaspäin, no tajusin aika heti, että sehän pelas kokoajan kännykällään, mutta se oli hassun näköistä, ku sillä oli aika pitkät hiukset. Naamaa ei näkynyt tytöstä ollenkaan, no sitten oli myös poika, joka oli todella kyllästyneen näköinen. Hah, enpä tiedä kelle olivat passia hommaamassa, kun muistaakseni pitää ottaa monta jonotusnumeroa, jos koko perheelle aikoo ottaa. Sillä ajanvarauksessakin sanottiin, että yksi aika per hakija,
Vihdoinkin tuli sitten mun vuoro, ja menin istuskelee siihen tiskin viereen. Mukavan oloinen tyyppi siinä oli. Edellinen passi olikin 10.v voimassa. Vuonna 2001. Isäni kanssa kävin sen hakemassa. Nyt taitaa sitten olla aina vaan 5.v vaan kerrallaan aina. Sormenjäljetkin sitten otettiin. 54€ maksoi tuo passi. On sitten taas jotkut kunnon henkkarit, hih että pääsee risteilyllekkin ilman, että olisi "omalla vastuulla" liikenteessä. Jäisi kiinni.

Oi että. Ollaan sinne Italiaan menossa. On kyllä niin siistiä lähteä raksun kanssa sinne. Mennään varmasti shoppailemaan, ja katselemaan kaikkea hassua. Toivottavasti se raksu vaan kestää mua.  Pitää ottaa tuo kamerakin mukaan, puhelimen kamera ei nyt varmasti riitä. Voisinkin laittaa tähän muutaman kuvan meidän "Italian asunnosta" Ollaan varattu jonkun paikallisen ihmisen koti sieltä, aika iso varmaankin, kun kaksi parvekettakin. Aivan Rooman keskustassa. Tuli tuossa mieleen, että  voi, kun tulisi vielä se yksi italialainen sarja telkkarista, taisi olla joku perhelääkäri niminen sarja. Tuli joskus kun olin jotai 10-15.v  Silloin teki mieli opetella Italiaa. Nyt voisikin taas aloittaa, ostamalla vaikka sanakirjan.

No, mutta tässä linkkiä. https://www.airbnb.com/rooms/145271

Eilen kun kerroin siitä hassusta mummosta, niin taas näin sen. Pyytämässä ihmisiltä rahaa. Mun pari serkkuakin on nähneet sen saman tyypin, eli se mummo alkaa olla M-junassakin jo aika julkkis. :DDD




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti