lauantai 7. huhtikuuta 2012

Pitkäperjantai

No tässäpä se sitte loma alkanu ja sellasta, eilen tuli oltua siellä pizzalla. Söin soijasuikale-oliivi-feta pizzan. Juomaks lasi punkkua. Oli taas tosi hyvät pizzat. Monet muutki on löytäny kyllä ton paikan, varsinki kasvissyöjät, ku sitä soijabolognese ja noit suikalepizzaa menee aika hyvin kuulemma kaupaksi. Nälkä lähti, tai no ei mulla ihan hirvee nälkä ollutkaan.

Taas oli hassua, ku se omistaja huikkasi sitten ku oltiin lähdössä, että "nähdään, ja kiva kun kävitte!"
Varmaan taas joku päivä tulee siellä kävästyä, ehkei nyt vähä aikaa jaksa pizzaa syödä, siellä myydään myös pieniä tapasannoksia.

AWW, Oli ihanaa kullan kanssa taas nähdä. Sittenpä käytiin kaupas, ja ostettii aamuks salaattii, leipää juustoo ja muuta aamupalaa. Kaupan jälkee lähdettii sit kämpille. Salkkareita katteltiin jo tämän päiväisen jakson. Ku tänää ei sit ehtinykkään, ku oli kaikkea hassua puuhaa. Annoin sitten sen lahjanki, ison sydämenmuotoisen rasian, minne olin pistäny kaikkia pääsiäisherkkuja, Rose-viinipullon.

Aijjaij, mut oli ihanaa. <3
Ei valvottu ihan hirveän pitkään, kun tyttö oli vähän väsy, mentiin varmaan joskus 2-3:n aikaa nukkuu. Tuli taas kyllä pitkästä aikaa nukuttua tosi hyvin, no tietysti kun kulta siinä unileluna. Ihanaa oli kun aamulla heräsi sen vierestä, kun oli jotain hassutusunia nähnyt. Siinä sitten joskus kympiltä tuli herättyä ekan kerran, sit vähäks aikaa siinä aamulepäilyä, ja kävin tekemäs aamupalaleivät ja semmosta, vähä musaa kuunneltiin ja höpöiltiin. Tsekkasin aamulla sit millä junalla lähtäis, kun oltiin sinne porukoille menossa viettää pääsiäistä.

Kahdelta sitten meillä lähti Pasilasta juna, netistä tilasin kaks lippua jo etukätee. Mä meen vielä opiskelijalipulla, vaikka mullahan oli se leima vaan Syksy 2011 loppuun, mutta on tässä keväällä 2012 silti menty joka kerta opiskelijalipulla, ja oon mä aika paljon nyt junaa käytelly. Pari kertaa kyllä oon jääny kiinni, ja pitäny maksaa vähän enemmän. Eilen meinasin jäädä kiinni, konnari tulee matkalippuja kysyy ja toisessa penkkirivissä olija jää just kiinni siitä, että opiskelijakortti on vanhentunu, meinasin just sanoa sille konnarille, et mullaki on sama juttu. Mutta aattelinpa sitten, yrittää mennä sillä lipulla. Mulla oli jo kädessä 50€ seteli. No, se menipä sitten läpi vielä. Ei se katsonu kunnolla, mun raksu istui siinä käytäväpaikalla vieressäni, ja siltä se katso jollain tapaa, mut multa se vaan katto et joku vihreä kortti siinä näkyi. Matka meni ihan kivasti.

Perillä oltiinki sitten siinä jossain n. puoli neljä. Faija oli jo asemalla vastassa. Kelasin aluks, et olis illalla menny kattoon Rytmikattiin, siellä ois ollu yhen tutun bändi soittamassa eilen. Mutta sit mietin, että kyydit ois ollu vähän huonosti, ku ei sit oikein jaksa bussillakaan kulkea, ku tuolla ei kovin hyvin oo julkinen liikenne järjestetty. No eipä sit tarvinnu lähteä, ku muutenki oli niin ihana ilta tiedossa, maailman parhaassa seurassa. Raksusen kanssa kahdestaan höpöiltiin pitkään. <3 Musiikkia kuunneltiin spotifysta, ja sellasta. Tossa yhtenä viikkonloppuna tehtiin spotify:hin oma soittolista, jossa kaikenlaisia rakkausbiisejä yms.

Kun päästiin porukoille, ni oli heti ruoka. Iha ok:ta oli, vaikkei ihan hirveä nälkä ollukkaan. Sittenpä vaan söpöiltiin ja höpsöiltiin. Launtain ruoka valmistettiin jo perjantaina sitten, oikeastaan valmistui vasta yöllä. Ne papu-riisipyörykät. Niitä oli kiva pyöritellä. Massa oli helppo tehdä, kaikki pavut piti soseuttaa, ja soseutin ne blenderillä. Ei kovin hyvin kyllä blenderi toiminu, mut kyllä se iha ok. Meni sellaseks ihan hyväksi massaksi.

Laitanpa tähän vaikka reseptin.

Papu-riisipyörykät

  • 3 dl pehmeiksi keitettyjä valkopapuja tai kikherneitä
  • 3 dl pehmeäksi keitettyä täysjyväriisiä
  • 1 purjo
  • 3 dl hienonnettuja sieniä
  • 2 tl kasvisöljyä
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 3 rkl grahamjauhoja
  • 1 tl cayennepippuria
  • 1 tl basilikaa ja oreganoa
  • yrttisuolaa
Valmistusohje:
.
Huuhtele purjo ja hienonna se oikein hienoksi. Hienonna sienet ja hauduta purjoa, sieniä ja mausteita pienessä tilkassa kasvisöljyä, kunnes ne kypsyvät ja pehmenevät.
Soseuta valutetut pavut ja mausteseos. Sekoita lopuksi joukkoon keitetty riisi, mutta älä soseuta sitä vaan sekoita joukkoon käsin. Laita valmis taikina kannellisessa astiassa jääkaappiin tunniksi tai pariksi, jos mahdollista.
Muodosta seoksesta kostutetuin käsin pieniä pyöryköitä. Kypsennä pyörykät kevyesti öljytyssä pannussa käännellen niitä, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Jos haluat leivittää pyörykät, kieritä ne grahamjauhossa ennen paistamista.
Pyörykät voi myös kypsentää 200-asteisessa uunissa leivinpaperin päällä.
Tämä pyörykkätaikina säilyy hyvin seuraavaa päivää varten, kun laitat sen kannelliseen astiaan ja jääkaappiin. Jääkaappikylmää taikinaa on helpompi käsitellä ja se pysyy paistettaessakin paremmin koossa.

Itse laitoin sekaan vähän paprikaa, porkkanaraastetta, ja fetajuustoa.

Tässäpä nämä sitten ovat:




Yöllä höpöiltiin sitten taas, mutta ei ihan kovin myöhään, mut silti oli taas niin ihanaa. Awwwww. Rakastan todella paljon tuota höpsöä. <3


Me herättiin joskus kahdeltatoista lauantaina ja sit syötiin aamupala. Lopulta lähdettiin mökillä käymään, aluks käytiin mummolla. Ja siltäpä sit juttuja riitti. Kyseli meistäkin jotai, kahvit ja piirakat ja rieskat syötiin. Oikein munavoitakin oli. Kaikenlaista kyllä se hassutteli, osa jutuistakin oli joskus muka samoja, mutta enpä mä ainakaan muista, et ainakaan montaa kertaa ne on tullu. Saatiin iso kasa jotai lehtiä, että on taas luettavaa. Sieltä sitte mökille, eipä kummempia siellä, noi pyörykät sitten syötiin, ja oli ihan ok:ta. Vaikka itse olin sitä, mieltä et  vähä ois saanu olla enemmän mausteita, mut kyllä ihan jees, lisäsin mä niihin chiliä ja juustokuminaa. Tänään kyllä tulee vielä lähdettyä illaksi Kouvolaan takas, kun kissa jäi yksinään sinne.

Tiedossa tänään kyllä taas ihanaa yöhöpsöilyä yömyöhään. Palailenpa tässä sitten myöhemmin taas.

<3<3<3




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti